Paddenstoelen in het gerecht van 12 oktober 2020.


Welke soorten paddenstoelen gebruiken we in onze gerechten?

Ik ben opgegroeid met het idee dat je paddenstoelen niet in de supermarkt vindt, maar die pluk je zelf in het bos. Je moet inderdaad heel goed weten, welke paddenstoel je kunt eten en welke liever niet. Ik heb van jongs af aan ook geleerd welke paddenstoel je moet bakken, welke drogen, welke is het beste in marinade en welke is het lekkerst gezouten...

Ik heb mijn passie voor "paddenstoelen zoeken" gedeeld met mijn man en zijn familie. Wandelingen door het bos en de zoektocht naar de mooie “bos groenten” zijn echt besmettelijk. Het is best jammer dat hier in Nederland de kwestie van wilde paddenstoelen plukken niet altijd gewaardeerd wordt. Daarom "plukken" we voor vegetarische maandagen de paddenstoelen in de supermarkt!!!

Op de foto kan je zien oesterzwammen, beukenzwammen (wit en bruin), shiitake, portobello, kastanje champignons en gedroogde eekhoornbroodje (ook van de supermarkt).

Het bewijs van 50 jaar ervaring met paddenstoelen plukken. Satan boleet Amaniet Zwartgroene melkzwam Eekhoorntjesbrood

Ga met de cursor over de foto voor de beschrijving.